Kanada nurin MM-finaalissa ja Suomi on maailmanmestari 2019!!!

Slovakia ja Bratislava ovat näemmä suomalaisille hyviä paikkoja. Vuonna 2011 Bratislavassa sensaatiomaisesti 6-1 Ruotsin lyöneet Leijonat jatkoivat perinteitä ja kukistivat kivikovan Kanadan sunnuntai-iltana 3-1! Erilaiset ylistyssanat ovat joukkueen osalta jo kokeneet viime päivien aikana täydellisen inflaation, mutta vieläkin on jostain kaivettava lisää. Vaikka jotkut asiantuntijat kuinka yrittäisivät kehua haistaneensa Suomen massiivisen yllätyksen ennen kisoja, on varsin helppo todeta, että puheet eivät pidä paikkaansa. Näiden kisojen piti olla Suomelle eräänlainen välivuosi, sillä monien pelaajien sopimukset olivat katkolla ja tämän päivän jääkiekossa tuohon tilanteeseen ei vaan kannata lähteä riskeeraamaan – loukkaantuminen kisoissa ja pelaajan tulevaisuus saa synkkiä varjoja. Lisäksi monet nimimiehistä olivat loukkaantuneina ja tietysti mukaan mahtui myös muutama selkeä kieltäytyminen – bensa pitkän kauden jälkeen oli vain lopussa.

Suomi - Jääkiekon Maailmanmestari - MM 2019Maailmanmestarit vuosimallia 2019!!

Kisat ovat ohi, mutta kertaus on opintojen äiti!

Suomen yksi kaikkien aikojen nimettömimmistä joukkueista ei ollut Kanada-pelissä yhtä vahva, kuin Ruotsia tai Venäjää vastaan. Kuten aiemmassa artikkelissa totesimme, Suomen pelitapa on kuitenkin niin vahvasti takaraivossa, että se kyllä riittää, jos maalivahtipeli on timanttista. Kevin Lankinen Suomen maalilla vastasi tähän huutoon fantastisesti – ilman Lankisen huikeaa pelipäivää, Leijonat kantaisivat nyt hopeamitaleja.

Totuuden nimissä Kanada olisi ansainnut pelistä voiton, mutta juurikin yhdestä voitosta poikki pelatut ottelut tarjoavat tällaisia mahdollisuuksia, jonka Lankisen maaginen peli mahdollisti. Suomen jääkiekon uusi kulttisankari näki myös päivänvalon kisoissa.

Voittomaalin ajankohta sekunnilleen sama kuin 8 vuotta sitten finaalissa Ruotsia vastaan!

Voittomaali tehtiin sekunnilleen samassa ajassa kuin Suomen edellisessä MM-kultaottelussa Ruotsia vastaan ja vieläpä samassa hallissa. Uskomatonta, eikö vain? Kahdet edelliset kultamitalit Suomi on pokannut Bratislavasta.

Marko ”Mörkö” Anttila – Kylmäpäinen Kapteeni!

Normaalisti alaketjujen duunarihyökkääjänä ja lähinnä puolustuspään spesialistina tunnettu Marko ”Mörkö” Anttila nousi kertarysäyksellä suomalaisten suosikiksi. Lempäälän jättiläinen takoi kolmeen viime otteluun huikeat neljä maalia ja oli Kanada-ottelussakin aivan pitelemätön kahdella maalillaan. Anttila ei normaalisti maaleilla juhli, joten tässä voidaan puhua pienestä sensaatiosta.

Suomen onni ottelussa jälleen kerran oli, että joukkue painoi koko ottelun tasaisella neljän ketjun peluutuksella ja pystyi vastaamaan Kanadan fyysisyyteen lähes täydet 60 minuuttia. Lopun 3-1 johdossa Suomi oli toki pahasti mankelissa, mutta siinäkin tilanteessa uhrautuva puolustuspeli kesti Kanada kovan rynnistyksen.

Jukka Jalonen – Uskomaton kaveri, ja valmentaja vailla vertaa!

Jukka Jalonen sementoi itsensä viimeistään näissä kisoissa Suomen kaikkien aikojen parhaaksi valmentajaksi. Toki apuvalmentajat Mikko Manner sekä Antti Pennanen ovat olleet mukana pelitavan rakentamisessa, mutta loppuvaiheessa päävalmentaja on se, joka kantaa vastuun. Hienosti yhteen hiileen puhaltanut joukkue oli pelitavaltaan erinomainen ja pystyi sen avulla kuromaan kiinni huippumaiden materiaalierot.

Suomi pelasi joukkueena, kun monet muut huippumaat sortuivat epäorganisoituneeseen peliin ja suoranaiseen yksinyrittämiseen. Vaikka puhutaan joukkueesta, on loppukaneeteissa kuitenkin nostettava myös nimiä esille.

Kevin Lankinen – Uskomaton MM-kisa-debyytti!

Jo aiemmin kehuttu Kevin Lankinen oli tärkeimmissä peleissä aivan maaginen ja Suomen tärkein pelaaja. Maalivahdin rooli tasaisissa otteluissa on tänä päivänä jättimäinen ja Lankinen pystyi voittamaan kilpakumppaninsa kaikissa kolmessa pudotuspelissä.

Kakko – Manninen – Pesonen

Hieno tasonnosto aavistuksen vaikean alkusarjan jälkeen. Suomen paras ketju Kaapo Kakko – Sakari Manninen – Harri Pesonen on paras nostaa kokonaisuutena esiin. Kakko aloitti häikäisevästi ja vaikka ei tehopisteillä juhlinut pudotuspeleissä, jatkoi silti erinomaisen kypsiä otteita. Sakari Manninen oli kisojen paras suomalaishyökkääjä – olkoonkin, että ”Mörkö” Anttila nousi lopussa kliinisillä ratkaisumaaleillaan kantapäille.

Pienestä koostaan huolimatta Manninen pelasi kokonaisvaltaisen hienoa peliä ja uskalsi haastaa ahtaissakin paikoissa – luisteluvoimaahan Mannisella on aina ollut paljon. Ketjun kolmas lenkki, kokenut Harri Pesonen oli todella kova yllätys –

Sveitsin sarjassa pelaavalta Pesoselta ei hurjia odotettu, mutta mies ylitti kaikki arviot. Kruununa tietysti loppuottelun ratkaissut 3-1 maali!

Nimiä voisi luetella koko joukkueen mitan, mutta vielä muutama mainitaksemme: Mikko Lehtonen – Suomen ykköspakki näissä kisoissa, hienoa jälkeä sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. V-M Savinainen – Taistelun ruumiillistuma, joka ei kaihtanut ahtaita paikkoja ja teki jatkuvaa pyyteetöntä laatutyötä. Jani Hakanpää – Viimein tasolleen noussut pakkijärkäle, joka varsinkin loppuottelun viimeisellä vitosella oli Suomen avainpelaajia. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään – heikot lenkit puuttuivat ja Suomi oli todella Joukkue, isolla kirjaimella.

Vuoden 2019 MM-kisat on nyt taputeltu – Ensi vuonna uudestaan puolustamaan mestaruutta!

Suomen kisat olivat mahtava menestys, tähän on hyvä lopetella. Ensi vuonna paperille saadaan varmasti nimiltään laadukkaampi joukkue, kun useat pelaajat saanevat sopimusasiansa kuntoon. Eri asia on, saadaanko näin yhteen hiileen puhaltavia Leijonia enää koskaan kasaan. Hieno ja makea voitto, joka ei hetkeen unohdu! Onnea Suomen joukkue!!


Sensaatiomainen voitto Venäjästä – Finaalissa vastassa Kanada!

Leijonat ovat tehneet kisoissa monenlaisia
urotekoja ja kaikki odotukset olivat jo ennen eilistä semifinaalia ylitetty moneen kertaan. Tämäkään ei vielä riittänyt Leijonille ja joukkue kaivoi vielä taskustaan kisojen parhaan pelinsä.

Suomi - Venäjä - MM 2019

Venäjä pelasi huomattavasti yhtenäisempänä kuin vaappunut Ruotsi edellisessä ottelussa, mutta silti Suomi sai kaavittua makoisan 1-0 voiton Venäjän tähtisikermästä. Kuten jo niin moneen kertaan on todettu, Leijonien ase näissä peleissä on hiottu pelitapa, jota kaikki pelaajat noudattavat nöyrästi. Pelitapa ei välttämättä ole se silmiä hivelevin ja pelin jälkeen katkerat venäläiset haukkuivat antaumuksella Suomen pelitapaa lajin vastaiseksi sekä epäviihdyttäväksi – otamme nämä sanat luonnollisesti kehuina.

Pelin kulku + Kevin Lankisen nollapeli!

Itse peli oli raadollista kiekkoa, jossa töitä tehtiin 60 minuuttia, vaikka Suomen pelitapaa tai muuta epäoleellista hakisin, ei Suomen voittoa pelitapahtumiin nähden voi pitää ansaitsemattomana. Suomen sankareita pelissä oli paljon, mutta muutama nimi voidaan kyllä huoletta nostaa – maalissa Kevin Lankinen oli jäätävä, nollapelin jälkeen ei kiekko-ottelussa voi kuin nostaa hattua.

Toinen sankari oli luonnollisesti Marko ”Mörkö” Anttila. Pieneen kulttimaineeseen noussut duunarihyökkääjä teki ottelun ainoan maalin ja raatoi pyyteettömästi täydet 60 minuuttia. Hieno voitto, joka on toki nollattava nopeaan, sillä loppuottelu on jo nurkan takana.

Kanada löylytti Tsekin

Toisessa välierässä Kanada voitti Tsekin yllättävän selvin numeroin. Itse ottelu oli varsin tasainen, mutta Kanada voitti ottelun selkeästi maalivahtipelissä, jossa Tsekki epäonnistui. Kanada käytti isolla prosentilla paikkansa, kun taas Tsekki ei saanut kiekkoa pussiin hyvistäkään paikoista. Jääkiekko on maalintekopeli ja Kanada osoitti sen jälleen kerran.

Sunnuntain finaali!

Loppuottelu ja Suomi kohtaa Kanadan. Rehellisyyden nimissä on helppo sanoa, että kukaan asiantuntija ei nähnyt tätä tapahtuvan. Toki Leijonien hyvien esitysten jälkeen takit kääntyvät viuhuen ja joukkuetta aluksi kritisoineet toimittajat ovatkin yhtäkkiä olleet koko ajan Jukka Jalosen pelitavan myötä tietoisia Leijonien mahdollisuuksista.

Suomi voitti Kanadan turnauksen avausottelussa, mutta siihen on täysin turha palata. Pohjois-Amerikkalaiset joukkueet eivät syty alkusarjan peleistä ja vasta nämä jatkopelit ovat se, jossa joukkue syttyy pelaamaan.

Tämän vuoden Kanada ei kuitenkaan vaikuta lyömättömältä, olihan se jo pudota Sveitsille puolivälierissä – Kanada tasoitti tuon ottelun ainoastaan 0,4 sekuntia ennen loppua ja voitti jatkoajalla.

Kanada on suosikki – Yllättääkö Suomi jälleen?

Kanada lähtee otteluun selvänä suosikkina, mutta kuten Suomi on osoittanut, mikään ei ole mahdotonta. Kyseessä on kuitenkin vain yksi ottelu, joten pienetkin asiat saattavat ratkaista ottelun kulun. Suomen pelitapa on jo niin hioutunut, että se tuskin pettää ja tällöin katseet kääntyvät maalin suulle, jossa Kevin Lankinen lienee uransa kovimmassa paikassa.

Kanada osoitti jo Tsekkiä vastaan, miten kliininen se on viimeistelemään ja Lankiselta odotetaankin kovia koppeja. Peukut pystyyn Leijonille, mutta kävi ottelussa miten tahansa, on Suomi ylittänyt odotukset jo moninkertaisesti ja ansaitsee turnauksesta jättimäisen plussan.

Mitalipelit ja Unibet!

Illan otteluun kannattaa jälleen Unibetilta käydä hakemassa ilmainen Leijonien matsipäivän tarjous. Etu on ilmainen, joten saat lisäjännitystä mukavasti illan otteluun.

Kisojen viimeisenä vihjeenä lähdemme luonnollisesti Kanada – Suomi – otteluun. Kanadan välierä osoitti, että pelin kuva Kanadan peleissä on varsin avonainen ja maalipaikkoja tulee ottelussa varmasti molempiin päihin. Otammekin peleihin tarjouksen:

Molemmat joukkueet tekevät vähintään 2 maalia: Kyllä – kerroin 1,90. Jännittävää peli-iltaa!


Ruotsi on lyöty! – Suomen uskomaton tarina jatkuu!

Ennen kisoja heittopussiksi yleisesti nimetty Suomi jatkoi huikeita esityksiään Slovakian MM-kisoissa. Isona suosikkina otteluun lähtenyt Ruotsi kaatui jatkoajalla Sakari MannisenSuomi - Ruotsi - puolivälierä - MM 2019 hienoon maaliin 5-4. Luonnollisesti koko joukkuetta on toki suuresti kiittäminen, mutta juurikin Manninen oli pelin hahmo – tehot 1+3 kertovat paljon.

Itse peli oli todella kummallinen sillisalaatti, jossa sattui ja tapahtui. Ensimmäisen erän jälkeen peli näytti kääntyvän selvästi Ruotsille ja varsinkin kun Ruotsin junioritähti Elias Pettersson maalasi heti toisen erän alussa tilanteeksi 3-1, alettiin kotisohvilla jo miettimään murskajaisia. Toisin kuitenkin kävi, Ruotsi lopetti käsittämättömästi pelaamisen ja päästi Suomen peliin mukaan – Petteri Lindbohm ja Rami Hakanpää kiittivät kunniasta ja toivat Suomen tasoihin. Aivan erän lopussa Ruotsi kuitenkin onnistui siirtymään 3-4 johtoon yhdestä harvoista hyökkäyksistään. Kolmanteen erään Ruotsi lähti täysin puolustamaan maalin johtoaan ja Suomi sai tilaa – jälleen käsittämätön ratkaisu valmennukselta.

Suomi tasoitti 3. erän lopussa ilman maalivahtia – Manninen ratkaisi pelin!

Ruotsin taistelu kesti pitkään, mutta aivan erän lopussa, Suomen pelatessa jo ilman maalivahtia, Marko Anttila huudatti suomalaiskatsomoa – 4-4. Jatkoaika kolmella kolmea vastaan on aina aavistuksen tuuripeliä ja tällä kertaa arpa osui Suomelle, Sakari Manninen kruunasi iltansa komealla laukauksella.

Puolivälierien antia muista otteluista

Muissa puolivälierissä ei yllätyksiä nähty, vaikka Sveitsillä oli kaikki avaimet käsissään pudottaa suursuosikki Kanada. Sveitsi johti ottelua pitkään ja Kanada onnistui tasoittamaan sen vain 0,4 sekuntia ennen pelin loppua ja ratkaisemaan voiton jatkoajalla. Venäjä ja Tsekki voittivat odotetusti ottelunsa, vaikka erittäin tiukkaa vääntöä olikin tarjolla. Molemmat ottelut päätyivät vain maalin voittoihin.

Perjantaina välipäivä – Välierät lauantaina jolloin vastassa kivikova Venäjä

Perjantai on kisoissa välipäivä ja lauantaina pelataan kuumat välierät. Suomi saa vastaansa valitettavasti Venäjän, joka on nyt jäljellä olevista joukkueista tämän hetken kunnon perusteella vahvin. Koko kisan vakuuttavasti esiintynyt Venäjä on äärimmäisen vaikea vastus, mutta sitkeä Suomi yrittää luonnollisesti jälleen laittaa kapuloita rattaisiin. Joukkueiden nimilistoja ei edes kannata verrata, sillä Venäjän rosteri on paperilla aivan karmaisevan kova – Ovetchkin, Malkin, Kovaltchuk, Kutcherov jne. – lista on vakuuttava.

Suomen aseet ovat tähänkin otteluun tismalleen samat kuin koko turnaukseen: Pelaaminen joukkueena, sovitun pelitavan mukaan. Toki loistava maalivahtipeli sekä ripaus tuuria tarvitaan mukaan. Venäjällä ei heikkoja kohtia ole ja se on pelannut kaiken kukkuraksi vielä varsin kurinalaisen turnauksen, vaikeaa tulee jälleen olemaan, mutta nostamme luonnollisesti peukut pystyyn Suomelle!

Unibetillä ilmainen tarjous Leijonien Välierä-peliin!

Unibet tarjoaa jälleen lauantain otteluun Leijonien matsipäivän tarjouksen asiakkailleen. Kannattaa jälleen käydä tarkistamassa se, sillä kyseessä on täysin ilmainen tarjous. Pelivihje lauantain otteluun nostetaan jälleen maalintekijöistä. Suomen maaleista Ruotsia vastaan peräti 3 tuli pakkien lavoista, Suomen pelityyli on nostaa pakkeja hyökkäyksiin ja pelata paljon viivan kautta. Lisäksi Suomen ratkaisupaikkoja tulee olemaan ylivoimat, joten otamme maalintekijäksi otteluun paljon laukovaa, sekä ylivoimalla pelaavaa Mikko Lehtosta.

Unibet: Mikko Lehtonen tekee maalin: kerroin 7,5